Employees' Intention to Stay and Leave Analytics: A Case Study of Biscuit and Gum Manufacturing
การวิเคราะห์ข้อมูลความตั้งใจลาออกและคงอยู่ของพนักงาน: กรณีศึกษา บริษัทผลิตสินค้าเกี่ยวกับบิสกิตและหมากฝรั่งแห่งหนึ่ง
by Pongsakorn Luangprasert; พงศกรณ์ เหลืองประเสริฐ; Wuttigrai Ngamsirijit; วุฒิไกร งามศิริจิตต์; National Institute of Development Administration. School of Human Resource Development
Title: | Employees' Intention to Stay and Leave Analytics: A Case Study of Biscuit and Gum Manufacturing การวิเคราะห์ข้อมูลความตั้งใจลาออกและคงอยู่ของพนักงาน: กรณีศึกษา บริษัทผลิตสินค้าเกี่ยวกับบิสกิตและหมากฝรั่งแห่งหนึ่ง |
Contributor(s): | National Institute of Development Administration. School of Human Resource Development |
Advisor: | Wuttigrai Ngamsirijit
วุฒิไกร งามศิริจิตต์ |
Issued date: | 12/8/2022 |
Publisher: | National Institute of Development Administration |
Abstract: |
The objectives of this study were to 1) to study data which related to employees' turnover and remaining intention 2) to build employees' turnover and remaining intention model. The present study was based on a quantitative research designed. Data was collected by questionnaire from 252 total employees of factory basement, 179 questionnaires were collected. The data collected were analyzed with data mining tool - a decision tree algorithm. The finding revealed that: 1) Most of employees have no turnover intention, 87.15% of employees would stay with their current employer. 2) Performance evaluation's score, task variety and job autonomy were related with employees' turnover and remaining intention. |
Description: |
Master of Science (Human Resource and Organization Development) (M.S.(Human Resource and Organization Development)) |
Keyword(s): | การวิเคราะห์ข้อมูล, เหมืองข้อมูล, ต้นไม้ตัดสินใจ, ความตั้งใจลาออก, คะแนนประเมินผลการทำงาน, ความหลากหลายของงาน, ความอิสระในการทำงาน |
Type: | Thesis วิทยานิพนธ์ |
Language: | th |
Rights: | National Institute of Development Administration |
URI: | https://repository.nida.ac.th/handle/662723737/5649 |
Files in this item (CONTENT) |
|
View ทรัพยากรสารสนเทศทั้งหมดในคลังปัญญา ใช้เพื่อประโยชน์ทางการเรียนการสอนและการค้นคว้าเท่านั้น และต้องมีการอ้างอิงแหล่งที่มาทุกครั้งที่นำไปใช้ ห้ามดัดแปลงเนื้อหา และทำสำเนาต่อ รวมถึงไม่ให้อนุญาตนำไปใช้ประโยชน์เพื่อการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น
|
This item appears in the following Collection(s) |
|