Using Video Analytic to Improve Customer Service Process Efficiency
การปรับปรุงประสิทธิภาพของกระบวนการบริการลูกค้าโดยใช้การวิเคราะห์จากกล้องวรจรปิด
by Puttipong Chanchaem; พุฒิพงศ์ จันทร์แจ่ม; Worapol Pongpech; วรพล พงษ์เพ็ชร; National Institute of Development Administration. School of Applied Statistics
Title: | Using Video Analytic to Improve Customer Service Process Efficiency การปรับปรุงประสิทธิภาพของกระบวนการบริการลูกค้าโดยใช้การวิเคราะห์จากกล้องวรจรปิด |
Contributor(s): | National Institute of Development Administration. School of Applied Statistics |
Advisor: | Worapol Pongpech
วรพล พงษ์เพ็ชร |
Issued date: | 13/8/2021 |
Publisher: | National Institute of Development Administration |
Abstract: |
There are many ways to evaluate the customers' service processes efficiency of the casual dining restaurant. One of which is the service speed measured by the amount of time a customer spends waiting for service during each service period. Currently, the object detection system based on deep learning techniques is constantly evolving and high accuracy. In general, restaurants are equipped with more CCTV to apply that information to the employee's service detection techniques. This research aims to develop and improve customer service by monitoring the waiting period. A customer's waiting period can be classified into three: greeting, order, and serving period. The monitoring will be trained using a model from the Darknet library to detect an employee who enters and exits each table from CCTV. The testing data results reveal that the mAP is 96.56%, and the average IoU is 71.86%. Results from the three-branch video data assessment showed that the average wait time for greeting and order was not more than 1 minute and serve within 3 minutes. Branch A of all three periods has only one time in order period at the level of unsatisfaction, the rest of the satisfaction level. Branch B has six times as unsatisfaction and one time as very unsatisfaction in greeting period. Branch C has only one time in greeting and order that a level of dissatisfaction. Although the service in some period is not satisfactory, it very rarely happens. The times that do not fall into the satisfaction level arise during meal times that there are many customers. |
Description: |
Master of Science (Business Analytics and Data Science) (M.S. (Business Analytics and Data Science)) |
Keyword(s): | ระบบการตรวจจับวัตถุ
อัลกอลิธึม YOLO ประสิทธิภาพของการให้บริการ โทรทัศน์วงจรปิด Object Detection YOLO Service Processes Efficiency CCTV |
Type: | Thesis วิทยานิพนธ์ |
Language: | th |
Rights: | National Institute of Development Administration |
URI: | https://repository.nida.ac.th/handle/662723737/5540 |
Files in this item (CONTENT) |
|
View ทรัพยากรสารสนเทศทั้งหมดในคลังปัญญา ใช้เพื่อประโยชน์ทางการเรียนการสอนและการค้นคว้าเท่านั้น และต้องมีการอ้างอิงแหล่งที่มาทุกครั้งที่นำไปใช้ ห้ามดัดแปลงเนื้อหา และทำสำเนาต่อ รวมถึงไม่ให้อนุญาตนำไปใช้ประโยชน์เพื่อการค้า ไม่ว่ากรณีใด ๆ ทั้งสิ้น
|
This item appears in the following Collection(s) |
|